Over ons

Historiek

Het koor bestaat in zijn huidige vorm sinds 1995. Oorspronkelijk werd de naam “Il nuovo campanile” gekozen, wat betekent “de nieuwe klokkentoren”, verwijzend naar de “nieuwe kerk” in Pamel. Maar aangezien deze naam een “ganse mondvol” is en de kerk al lang niet meer zo nieuw is (de kerk werd gebouwd in 1903), werd in 1999 beslist om het koor de naam “Fusa” te geven: een kortere en modernere naam…
Fusa is de vierkante noot uit het Gregoriaans muziekschrift.

Het koor

Fusa is in de eerste plaats het koor verbonden aan de Sint-Gaugericuskerk te Roosdaal- Pamel (Brusselstraat) en heeft als hoofddoel het muzikaal opluisteren van de misvieringen in de kerk. Op hoogdagen worden de vieringen extra verzorgd door het brengen van meerstemmige liederen (Nederlandstalig, anderstalig, Gregoriaans).
Naast het goedgevulde programma doorheen het liturgisch jaar en los van het religieuze kader, is er het jaarlijks concert in het cultureel centrum “Het Koetshuis” te Roosdaal. Zo brachten we achtereenvolgens :

  • 12 en 13 maart 2016 : Jukeboxtime
  • 21 en 22 februari 2015 : FUSA stelt voor In memoriam
  • 30 november 2013 : FUSA met Nederlandstalige muziekmozaïek
  • 6 oktober 2012 : FUSA in Musicalmozaïek
  • 3 december 2011: FUSA in Euromozaïek
  • 26 december 2010 : Kerstmozaïek
  • 3 december 2009 : FUSA in mozaïek

Het jaar 2016 wordt afgesloten met een tweedaags kerstconcert, dit in samenwerking met de Koninklijke Fanfare De Eendracht uit O.L.V.-Lombeek en het MPC Sint- Franciscus Roosdaal. Als solist werd Raf Van Looveren uitgenodigd.

  • maandag 26 december 2016 om 19.30 u in de Sint-Gaugericus kerk te Pamel
  • vrijdag 30 december 2016 om 19.30 u in de Onze-Lieve- Vrouwkerk te O.L.V.-Lombeek

De opbrengst van dit kerstconcert gaat naar de projecten in Bulgarije van het MPC Sint-Franciscus (website MPC Sint-Franciscus).

Ook voor 2017 is er al een datum vastgepind voor het concert: op zaterdag 30 september 2017 en zondag 1 oktober 2017 hoopt het Fusakoor het g.c. “het Koetshuis” weer twee keer tot de nok te vullen.
Fusa gaat dan zijn inspiratie halen op “het witte doek”.

Verder engageren we ons ook, als lid van de cultuurraad van Roosdaal, binnen het cultuurgebeuren van de gemeente Roosdaal.

Repetities

Onze wekelijkse repetities vinden plaats op donderdag van 20 u. tot 22 u., en dit in de pastorij van Pamel, Brusselstraat 10, Roosdaal.

Aansluiting als lid

U kan zich engageren als lid voor het opluisteren van de kerkelijke vieringen of om ons te versterken bij ons jaarlijks concert in “Het koetshuis”.
Kom gerust langs op de wekelijkse repetitie of neem contact op met één van de koorleden of telefonisch, 054/32.83.84 (na 18.00u). Kennis van notenleer is niet noodzakelijk. Het voornaamste is graag zingen.


Repetities in de pastorij
weergeven op een grotere kaart